nedelja, 6. januar 2013

Potrebna sta dva: Zakaj je v boju proti strijam najučinkovitejša kombinacija kreme in olja?


Večina žensk izbere le en izdelek za preprečevanje nastanka strij v nosečnosti: kremo ali olje. Vodilni Londonski strokovnjak za nego kože, Paul Banwell, dr.med., pojasnjuje, zakaj je najbolje uporabiti oboje:

˝Ključno pri preprečevanju nastanka strij v nosečnosti je globinsko vlaženje kože, ki omogoča optimalno obnavljanje tkiva. Koža na ta način postane prožna, mehka in voljna.
Unikaten pristop k preprečevanju nastanka strij s kombinacijo kreme in olja je zelo spodbuden: krema za izdatno vlaženje kože ter specialna olja, bogata z antioksidanti za večjo prožnost kože.˝ Paul Banwell, priznan britanski plastični kirurg in strokovnjak na področju obvladovanja brazgotinjenja – sem se med drugim uvrščajo tudi strije.

Krema in olje delujeta v strukturi kože na različna načina, ki se medsebojno dopolnjujeta.

Kreme so zmesi oz. emulzije vode in maščob, ki zaradi visokega deleža vode v sestavi (običajno od 60 do 80 %) izdatno vlažijo kožo.

Olja ne vsebujejo vode in zato kože dodatno ne navlažijo, ustvarijo pa mehansko pregrado, s čimer omogočijo, da koža obdrži svojo naravno vlažnost in se ne izsuši. Zaradi vsebnosti esencialnih maščobnih kislin in antioksidantov pa kožo tudi odlično globinsko negujejo in obnavljajo.

Najboljša nega zato vključuje oboje, kremo in olje. Nanos kreme se priporoča zjutraj, saj nudi vlaženje čez dan, nanos olja pa zvečer, za globinsko regeneracijo tekom noči. Ta pristop je še posebej dobrodošel med nosečnostjo, ko se koža intenzivno razteza, saj povečuje elastičnost kože.



Natalie Portman se je z vsakodnevno uporabo Pai seta proti strijam v času nosečnosti in po porodu učinkovito izognila nastanku strij. 



Natalie Portman na snemanju njenega novega filma, nekaj mesecev po porodu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar