ponedeljek, 28. januar 2013

Ključ do zdravega načina čiščenja kože


Ključ do zdravega načina čiščenja kože je odstranjevanje nečistoč, brez odstranjevanja koži lastnih naravnih maščob.

Pomembno je, da kožo zjutraj in zvečer očistite, da odstranite sebum, ki se je nabral čez dan oz. čez noč. Za čiščenje uporabljajte nežno mleko za obraz, ki na kožo deluje blagodejno. Vsebuje naj sestavine, ki kožo vlažijo in pomirjajo.

Izogibajte se snovem, ki kožo izsušijo in dražijo:
Alkohol (etilni alkohol in alkohol denat.)

Detergenti oz. mila, kot so natrijev lavril sulfat (Sodium Lauryl Sulphate), kokoamidopropil betain (Cocoamidopropyl Betaine) in decil glukozid (Decyl Glucoside)

Parabeni in fenoksietanol - imela naj bi estrogeno delovanje, kar moti hormonsko ravnovesje.



Alkohol in peneči se geli = porušeno ravnovesje
Alkohol in peneči se geli, ki vsebujejo detergente (mila), odstranjujejo tudi maščobe, ki jih koža potrebuje za zaščito pred zunanjimi vplivi. Rezultat je porušeno ravnovesje kože, ki se odraža kot intenzivnejše izločanje sebuma iz žlez lojnic ter hkrati izsušitev zgornje plasti kože in razdražena koža. Pojavijo se lahko izpuščaji, lišaji in vnetja na koži.


Nežno čistilno mleko s kamelijo in vrtnico nežno odstrani nečistoče, ličila in odvečne kožne maščobe (sebum), ki jih koža izloča čez dan. Primerno je za vse tipe kože, tudi kožo nagnjeno k alergijam. Omogoča nežno, a učinkovito čiščenje kože, pri tem pa je izsuši ali razdraži, saj ne vsebuje mil in alkohola.

Zeleni čaj - rešitev za mozolje
Izvleček kamelije oz. čajevca (Camellia sinensis) – zeleni čaj
Kamelija je grm, iz katerega se pridobiva tudi zeleni čaj. Zaradi visoke vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in vitaminov A, B, C in E kožo navlaži, jo naredi mehko ter izboljša njeno prožnost. Zeleni čaj vsebuje antioksidante polifenole, ki kožo zaščitijo pred oksidativnim stresom in radikali ter zmanjšajo poškodbe in vnetje kože zaradi izpostavljanja UV žarkom. Delujejo tudi protivnetno, povečajo elastičnost kože in upočasnijo staranje. Izvleček kamelije zmanjša rdečico in vnetje zaradi rosacee.

Izvleček vrtnice (Rosa damascena)
Vrtnica kožo vlaži, tonira in nanjo učinkuje blagodejno. Kožo obnavlja, preprečuje njeno prezgodnje staranje in zmanjša videz gubic. Ima tudi blag antiseptični učinek. Deluje protivnetno in zato zmanjša rdečico in videz popokanih kapilar. 


S priloženo Organsko muslin krpo nežno odstranite odmrle kožne celice in koži vrnete sijaj, brez draženja. S tem pospešite prekrvavitev kože in omogočite hitrejšo regeneracijo kože. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar