četrtek, 22. avgust 2013

Zakaj je nega po sončenju tako pomembna?


Po izpostavljanju soncu in vodi je koža pogosto izsušena in, čeprav tega vedno ne občutimo, tudi poškodovana. UV sevanje namreč poškoduje celične strukture v kožnih celicah, npr. dedni material (DNK), pospeši pa tudi razpad kolagenskih vlaken, ki kožo ohranjajo čvrsto in napeto. Posledično se začnejo pojavljati gubice, sončne pegice, koža pa je tudi na pogled izsušena. Za prezgodnje staranje kože je kar v 90% odgovorno UV sevanje. Zato je poleg zaščite pred sončnimi žarki zelo pomembna tudi pravilna nega takoj po sončenju in vse do jeseni. 

Izsušeno in poškodovano kožo je potrebno vlažiti in ji nuditi snovi, ki nanjo vplivajo blagodejno ter pospešujejo obnovo kože. Navlažena koža pa bo tudi dlje časa ostala porjavela. Koža potrebuje maščobne kisline, predvsem omega 6 nenasičene maščobne kisline, ki kožo izdatno vlažijo in podpirajo kožno bariero. Vsebujejo jih naravna olja, kot so sončnično, olivno in jojobino olje. Olivno olje vsebuje še veliko antioksidantov, ki kožo tudi varujejo pred poškodbami zaradi radikalov in reaktivnih kisikovih snovi. Našteta olja vsebuje Pai Pomirjujoča krema za telo z ognjičem in gabezom, ki kožo tudi pomirja. Izvleček ognjiča pomirja vnetje in tako ublaži rdečico ter oteklino. Gabez pospeši celjenje in zmanjšuje bolečino. Zaradi teh učinkov je Pai Pomirjujoča krema za telo z ognjičem in gabezom primerna tudi za nego kože, pordele zaradi prekomernega izpostavljanja soncu.
Kot zaščita pred poškodbami zaradi UV sevanja in pomoč pri obnovi že poškodovane kože, so učinkoviti tudi karotenoidi – derivati vitamina A. Mednje sodi trans-retinojska kislina, ki deluje kot antioksidant, torej preprečuje nastanek poškodb zaradi UV sevanja, popravi pa tudi že povzročeno škodo. Visoko vsebnost trans-retinojske kisline ima Pai BioRegenerate™ organsko šipkovo olje, ki tudi dokazano zmanjša videz gubic, brazgotin in strij. Šipkovo olje je bogato z omega 3, 6, 7 in 9 nenasičenimi maščobnimi kislinami, ter z gama linolensko kislino, ki koži vrača mehkobo in voljnost, skupaj pa poskrbijo, da je polt lepo porjavela še dolgo v jesen. 
Sestavi BioRegenerate™ šipkovega olja in Pomirjujoče kreme za telo z ognjičem in gabezom se dopolnjujeta in sta v kombinaciji idealni za regeneracijo kože po poletju.



1. korak
Za intenzivno obnovitev kože vmasirajte majhno količino BioRegenerate organskega šipkovega olja v očiščeno kožo.

2. korak
Nanesite Pomirjujočo kremo za telo z ognjičem in gabezom za globinsko vlaženje in pomiritev kože.

Ni komentarjev:

Objavite komentar